Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

“Nem elég sikeresnek lenni, annak is kell látszani!”

2019. 02. 04. 00:00:00

A stílusos férfi akkor is hű önmagához, amikor senki sem látja, mert elsősorban saját magának akar tetszeni, az, hogy stílusával a női nemnek is örömet és boldogságot okoz, már csak hab a tortán. Aki járt már Olaszországban pontosan tudja az olasz férfi, presztízst csinál abból, hogy minden „bikánál” jobban nézzen ki. Megkérdőjelezhetetlen ízlés és ellentmondást nem tűrő nyugalom, ami olasz barátaimból árad. A nyugati vagy akár keleti társadalomban egyaránt elvárt egy vezetőtől a jól öltözöttség, hogy komolyan lehessen venni és felnézni rá, tehát egy pozitív „sikerképet” kell sugározzon magából.

Magyarországon a férfiak, sajnos még nem fordítanak akkora figyelmet az ápoltságra és az öltözködésre, mint nyugaton vagy akár keleten, bár a fiatalabb generációnál, látni már a változás biztató jeleit. Igen, tőlünk keletre, már előrébb tartanak ezen a téren, mint mi. Amikor sikeres, de mégis ápolatlan és rendezetlenül öltözött emberekkel találkozom, akkor mindig felteszem magamnak a kérdést, hogy vajon ő mit lát a tükörben? Persze a legkönnyebb azt válaszolni, hogy engem ez nem érdekel, és különben is, sikeres vagyok. A hitelesség nagyon fontos, nem gondolom, hogy egy sikeres IT vezérnek kétsoros öltönyben kell lennie, mint ahogy az sem elvárható, hogy egy jól menő állatorvos kézzel varrott öltönyben várjon minket, miközben házi kedvencünket vizsgálja. Egy fontos szempont viszont van bármivel is foglalkozunk integritásban legyünk önmagunkkal, a szakmánkkal és az abban betöltött szerepünknek a legmagasabb szinten feleljünk meg.

A nők ebben a témakörben sokkal előrébb tartanak, nekik ez természetükből fakadóan is jobban megy, meg több energiát is fektetnek bele, mert akármilyen hihetetlen a „kitaláltság” igenis komoly és tudatosan felépített munkának a gyümölcse. Uraim hiszem, hogy mi magyar férfiak semmivel sem vagyunk rosszabbak, mint külföldi sorstársaink. Tessék igenis a szürkeségből és a megszokott konvenciókból kilépni és elindulni a változás színes és izgalmakkal bővelkedő útján. 

forrás: http://bihariadam.com

Tartalomhoz tartozó címkék: elegancia férfi divat