Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Férfias ékszerek

2016. 04. 12. 00:00:00

Két alapszabályt kell követnie egy férfinak. Egyrészt kerülje a feltűnést, másrészt egyeztesse a fémes összetevőket. Azaz, ha az öv csatja ezüstös, akkor az óra lapja, a mandzsetta sem lehet másból, mint fehér-arany, platina vagy ezüst. A szabály alól csak a jegygyűrű kivétel.

Egy gyűrű mindenek felett

A jegygyűrű szimbolikus ereje felülír mindenféle divattanácsot, mindegy, hogy milyen anyagból készül. Más gyűrűk esetében már nehezebb a helyzet, mivel társadalmunkban nem épp elterjedt viselet. A kézre tereli a figyelmet, ezért fontos, hogy az elégségesnél ápoltabb legyen a kezed. A férfiak általában akkor húznak gyűrűt, ha az többletjelentéssel bír. Efféle szimbolikus jelkép lehet, hogy valamilyen társasághoz tartoznak, melyet egy gyűrűvel jeleznek – például baráti egyesületek tagjai, akik közös szenvedélyen, hobbin osztoznak. Művészeti díjak között is találunk gyűrűket, melyeket viselőik büszkén hordanak és akad olyan sportág is, melynek első helyezettjei gyűrűt kapnak. Ha „csak” kiegészítőnek használod a gyűrűt, akkor a két alapszabályról ez esetben se feledkezz meg: kerüld a túlzásokat és figyelj arra, hogy olyan színű anyagból készüljön, mely passzol az öltözéked többi fémes díszéhez.

Kétélű óratulajdonosok

Egy kis túlzással kétféle férfi hozzáállás létezik. Az egyik típus egyetlen órát választ, mely épp úgy jól mutat egy inggel és farmerrel, mint egy elegáns öltönnyel. Ők egyszerű, számlapos, sötét, bőrszíjas órát választanak; és akár évtizedekig hordják az olykor megörökölt órájukat, melyen időről-időre cserélik az elhasználódó szíjat. A másik típus gyűjti az órákat és minden alkalomhoz a megfelelőt választja ki. Sportoláshoz trendi, digitális órát vesz fel, de van külön órája világos és sötét öltönyhöz egyaránt. A stílus kiválasztása nem bonyolult: minél egyszerűbb, letisztultabb dizájnú órát veszel, annál elegánsabb, formálisabb viselet. Ha nem köt a munkád ahhoz, hogy csak visszafogott órát hordhatsz, akkor ez az egyetlen olyan férfi ékszer, melyben kiélheted kreatív, önkifejező vágyaidat. Az órák esetében szinte minden megengedett, mely passzol a személyiségedhez – bár a kövekkel díszített modelleket kerüld el.

Különleges alkalmakra mandzsettagomb

Ha amellett döntesz, hogy olyan inget veszel fel, melyet kiegészíthetsz egy mandzsettagombbal, akkor tartsd szem előtt, hogy ez nem egy szokványos, hétköznapi öltözet, hanem kifejezetten elegáns, már-már ünnepélyes. Az emberek hosszan meg fogják bámulni a gombot, és ez teljesen normális. Ahogy a többinél, itt is arra figyelj, hogy a gomb színe, anyaga passzoljon az övhöz, az órához vagy a nyakkendőcsipeszhez. És azt se feledd, hogy a köves, nyuszis mandzsettagomb csak Hugh Heffnernek, a Playboy atyjának áll jól.

Írta: Mizsei Károly

forrás: http://spatrendonline.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: férfi ékszerek férfias ékszerek